Een ca. 25 m2 grote serre achtige vergaderruimte werd uitgerust met Duette® shades om de slechte akoestiek van de ruimte te verbeteren. Vloeren, muren, plafond en al het meubilair waren uitgevoerd in harde, geluid weerkaatsende materialen zoals glas, beton en steen. Ingenieursbureau Prof. Dr. Hauser GmbH kreeg de opdracht een rapport op te stellen voor deze ruimte ter ‘Bepaling van de akoestische invloed van het geïntegreerde zonwering- en anti-verblindingssysteem Duette® shades aan de hand van vergelijkende nagalmtijdmetingen’ conform DIN EN 3382 Deel 2 [1].

Citaat uit het rapport
‘De resultaten van nagalmtijdmetingen tonen aan dat door het gebruik van de binnen zonwering de nagalmtijden in het frequentiebereik van 125 Hz tot 8000 Hz drastisch gereduceerd kunnen worden. De geluidabsorptie van deze zonwering is bijzonder duidelijk in deze voor de spraakverstaanbaarheid beslissende frequenties. Door het gebruik van dit systeem treedt een duidelijk waarneembare verbetering van de spraakverstaanbaarheid op, doorgaans tot bijna in het optimale bereik, aangezien sprake is van een evenwichtige geluidabsorptie in alle frequenties (met uitzondering van de extreem laagfrequente tonen). Hierdoor worden de uitgesproken lettergrepen niet overlapt door de te lange uitklinkfase van de vorige lettergrepen (…)’

Meettechnische parameters en resultaten van dit onderzoek

SUNWAY Duette® shades in het echt ervaren?

Maak een afspraak met een dealer bij u in de buurt, blader samen door onze Duette® shades collectie en laat u uitgebreid adviseren over alle mogelijkheden door één van onze specialisten.