Productinformatie

Duette® shades zijn een moderne variant van raamdecoratie. Ze hebben dezelfde functionaliteit als gordijnen, plus nog een aantal extra eigenschappen met kostenbesparende effecten voor u. Duette® shades zijn opgebouwd uit twee lagen stof, die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. Deze honingraatstructuur geeft de Duette® shade de volgende functionele en effectieve eigenschappen:

 • Isolerend tijdens de koude wintermaanden.
 • Reductie van warmteopname door de zon.
 • Bevordering van de akoestiek in huis.

Daarnaast werken Duette® shades als zonwering en kan het functioneren als een instrument om met licht en schaduw in een kamer te spelen. Een populaire uitvoering van Duette® shades is de Top-Down / Bottom-Up, waarbij je de boven- en onderkant kunt verstellen. Dit biedt creatieve mogelijkheden om speels met licht om te gaan.

Isolerend tijdens de koude wintermaandenBespaart verwarmingsenergie

“Door goede raambekleding aan te brengen en die ook te sluiten zodra het donker wordt, kan de energiebesparing oplopen tot wel 275 m3 gas, ofwel 180 euro per jaar (prijspeil 2016). Minder stoken is niet alleen financieel voordelig, maar beperkt ook de uitstoot van CO2.”

Dit is de conclusie van een onderzoek door Stichting Milieu Centraal naar het effect van isolerende raambekleding. Het loont dus om bij aanschaf van raambekleding te letten op de isolerende werking. Door goede raambekleding aan te brengen en deze te sluiten zodra het donker wordt, kunt u tot 180 euro per jaar besparen. Uiteraard verschilt dit per type woning en type raam (enkel glas of dubbel glas).

Bij de combinatie dubbelglas met Duette® shades kan het warmteverlies tot wel 46% verminderen. Het is lastig om concreet te zeggen wat dat voor de hoogte van de energierekening betekent, omdat iedere woning anders is en het gasverbruik van meerdere factoren afhankelijk is. In een gemiddelde woning met enkel glas kan de energiebesparing oplopen tot 18%. Daarnaast kan door de hogere binnentemperatuur de thermostaat lager gezet worden, wat op jaarbasis nog zo’n 7% zou kunnen schelen.

Duette® shades vs. gordijnen

Het probleem van gordijnen is dat deze vaak voor de verwarming hangen. Op deze manier wordt de warmte van de verwarming naar buiten geleid in plaats van naar binnen. Duette® shades hebben dit probleem niet, omdat deze strak op het raam worden gemonteerd.

Tips voor een optimale raamisolatie:

 1. Hang uw raamdecoratie achter de verwarming zodat de warmte naar binnen toe wordt geleid.
 2. Doe zodra het buiten donker is uw raamdecoratie dicht.
 3. Zorg dat u uw raamdecoratie altijd volledig sluit, iedere centimeter dat deze open staat is een verzwakking van de isolatie.

Reductie van warmteopname door de zonWeert zonnewarmte

Naast een isolerende werking, hebben Duette® shades ook reflecterende eigenschappen. In de zomer weren de Duette® shades de warmte van de naar binnen schijnende zon. De warmteopname kan tot 78% gereduceerd worden. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel binnen.

Bovendien beschermen Duette® shades uw interieur tegen verbleken door zonlicht. Met name leren banken en fauteuils hebben hier voordeel van.

Tips voor warmtereductie in de zomer:

 1. Sluit de raamdecoratie van het raam waar zon op valt.
 2. Open de raamdecoratie waar geen zon opvalt. Anders wordt de warmte binnengehouden door de isolerende werking.
 3. Lichte kleuren reflecteren beter dan donkere kleuren.

Bevordering van de akoestiek in huisGeluiddempend

De honingraatstructuur van Duette® shades heeft naast zijn warmteregulierende effecten ook een positief effect op de akoestiek. De stilstaande lucht in de Duette® shades heeft namelijk een dempende werking op geluid. Dit zorgt voor een betere akoestiek in huis: minder holle klanken en minder geluidsweerkaatsingen tegen de muren.

SUNWAY Duette® shades zijn getest door het Fraunhofer Instituut voor Bouwfysica op geluidsabsorberende eigenschappen. Zij concluderen: “SUNWAY Duette® shades hebben een effectieve en meetbare geluidsdemping tot 45%”. Een Duette® shade heeft dus aantoonbare effecten op de akoestiek in uw huis.

 

Tips voor een betere akoestiek in huis:

 1. Sluit uw raamdecoratie voor een optimale demping van de akoestiek van het geluid in uw huis.
 2. Open uw raam en bijbehorende raamdecoratie voor een demping van de akoestiek. Zo kan geluid niet weerkaatsen, maar zo kan er wel geluid van buiten binnenkomen.

Uitvoeringsmogelijkheden van Duette® shades

Er zijn vijf opties die kunnen worden toegevoegd aan Duette® shades. Dit zijn opties met betrekking tot de bediening en/of de stof van een Duette® shade.

1. LiteRise®

LiteRise® is voorzien van een metalen handgreep, waardoor er geen koorden zichtbaar zijn. Dat maakt dit model kindvriendelijk.

2. SmartCord®

SmartCord® is kindveilig door het intrekbare optrekkoord met een constante koordlengte. Hierdoor kunnen kleine kinderen niet bij de koorden.

3. Lightblock®

Uniek is het Duette® Lightblock®, een verduisteringsgordijn voor toepassing in slaapkamers voor zowel in de nacht als gedurende de dag.

4. Top-Down/Bottom-Up

Een praktische en decoratieve uitvoering is de Top-Down/Bottom-Up uitvoering. Dit model is bedienbaar van boven naar beneden en van beneden naar boven. Dit zorgt voor optimale privacy in combinatie met optimale lichtinval.

5. Dag- & Nachtsituatie

Het is mogelijk om twee stofkwaliteiten in één product te combineren. Zo kunt u bijvoorbeeld een dag- en nachtsituatie creëren door middel van transparante en verduisterende stoffen. Dit is ideaal voor kinderkamers en slaapkamers.

6. Literise® Topdown

Het is mogelijk om de Literise® en Topdown te combineren in een uiterst gebruiksvriendelijke variant.

7. Powerrise

De SUNWAY Powerrise beschikt over een motor waardoor deze eenvoudig met een afstandbediening te gebruiken is.

Bestelmogelijkheden SUNWAY Duette® shades

SUNWAY Duette® shades worden verkocht bij exclusieve dealers van SUNWAY. U bent van harte welkom om verschillende types te bekijken en te testen. Onze dealers kunnen u verder inlichten en samen met u bekijken wat voor uw raam de beste oplossing is. Duette® shades worden altijd op maat geleverd.

Bezoek de dealerpagina om te zien welke dealers er bij u in de buurt zitten. Of download de brochure voor meer informatie.

SUNWAY Duette® shades in het echt ervaren?

Maak een afspraak met een dealer bij u in de buurt, blader samen door onze Duette® shades collectie en laat u uitgebreid adviseren over alle mogelijkheden door één van onze specialisten.