Het onderzoek* van het Fraunhofer Institut für Bauphysik toont aan dat, afhankelijk van raam type, ruimte, oriëntatie en stofkwaliteit, Duette® shades in het koude jaargetijde het energieverlies via het raam tot 46% kunnen verminderen.

Dit levert een enorm potentieel op. Samen met de energiebesparing in de zomer zou in Europa dankzij Duette® shades 111 miljoen ton CO2 kunnen worden bespaard. De efficiency van Duette® shades werd onderzocht bij diverse raamtypes, waaronder de modernste ramen met thermische beglazing. Hierbij kan ‘s winters de kracht van de zon overdag worden benut voor energiebesparend verwarmen van de ruimtes. Bij duisternis en ‘s nachts beschermen Duette® shades de ruimtes vervolgens tegen afkoelen. ‘s Zomers is de isolerende werking van Duette® shades tegen hitte dan weer de moeite waard.

* Fraunhofer IBP-Studie ESB-004/2011 HOKI

SUNWAY Duette® shades in het echt ervaren?

Maak een afspraak met een dealer bij u in de buurt, blader samen door onze Duette® shades collectie en laat u uitgebreid adviseren over alle mogelijkheden door één van onze specialisten.